Potravinářství
Proč využívat dusík v potravinářství?
Dusík v potravinářském průmyslu omezuje oxidační poškození a prodlužuje životnost potravin. Pomáhá eliminovat mikroorganismy, vývoj bakterií. Dusík vyplňuje volný prostor a tím se zamezí možnému vstupu vlhkosti a rozvoji bakterií. Zvyšuje se tak kvalita potravinářských výrobků.
Využití generátorů dusíku v potravinářství
Ochranná atmosféra
Dusík, jako ochranná atmosféra, pomáhá dosáhnout delší doby skladovatelnosti bez změny fyzikálních nebo chemických vlastností potravinářských výrobků.
Ochrana proti hmyzu
Skladované produkty, jako jsou obiloviny a zrna, by měly být očištěny a zakryty dusíkem, aby se napomohlo eradikaci hmyzu nebo líhnutí larev.
Vstřikování dusíku
Dusík vytváří mikrobubliny, které pomáhají udržovat objem a zlepšují strukturu krémových produktů.
Skladování
Dusíková atmosféra odstraňuje kyslík a CO2 a pomáhá zpomalit stárnutí produktů a prodlužuje jeho trvanlivost z týdnů na měsíce.
Naše realizace generátoru dusíku ve společnosti G M CHEMIE:
Potřebujete poradit s výběrem generátoru dusíku? Rádi vám se vším pomůžeme, kontaktujte nás ještě dnes.